Az összes cikk

A coaching hatékonysága abban rejlik, hogy nagymértékben növeli az ügyfelek tudatosságát, rálátásukat saját magukra. Amint valamely gondolati szokás tudatossá válik, el tudjuk kezdeni annak megváltoztatását, innentől tudunk érte felelősséget vállalni. Robotpilóta üzemmódból tudatos jelenlétre váltunk, ami elősegíti az életünkben, mint rendszerben...

Biztos sokszor hallottad már, hogy mekkora jelentősége van annak, kikkel veszed körül magad nap mint nap, és ezer százalék, hogy kaptál már ehhez egy jó tanácsot is: "kerüld a mérgező embereket!"

Fejlődés

2021.03.02

Egyszer egy nagyon színvonalas rendezvényre voltam hivatalos, ahol lehetőségem adódott egy rövidke bemutatkozásra. Mivel nem vagyok híve az önfényezésnek, és sales-es vénával sem vagyok megáldva, pár bevezető mondat után a címben szereplő kérdést tettem fel a nagyérdeműnek: "Szerintetek mi kell a fejlődéshez?"

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." /Weöres Sándor/

Amennyiben sikerült megtalálnod a legfontosabb célodat, akkor jó eséllyel jutsz el a coaching módszerem harmadik lépcsőfokához, a vízióhoz. A vízió, vagy látomás engedi meg számodra, hogy bepillantást nyerj abba a jövőbe, amin épp dolgozol.

Előző bejegyzésem arról szólt, hogyan lehet felállítani egyfajta sorrendet a céljaink között. Most arról szeretnék pár szót ejteni, hogy hogyan lehet elindulni ezek felé a célok felé.

Az érzelmi jelenlét - Emotinal Mindfulness - egy olyan általam kidolgozott coaching szemléletű módszer, amely fúziója két már létező és jól működő eszköztárnak (Emotional Intelligence coaching modell; mindfulness - tudatos jelenlét), annyi különbséggel, hogy a megfigyelés tárgya a gondolatainkon túl kiterjed, és elsődlegesen a bennünk zajló...

Amikor megszületik benned az igény a változásra, akkor valószínűleg hirtelen nem is tudod, hogyan fogj annak véghezviteléhez. Megjelennek benned vágyak, álmok, amiket el szeretnél érni és érzed, hogy ezek valóra váltásához bizony változtatásokra lesz szükséged.