Érzelmi tudatos jelenlét - Emotional Mindfulness

2021.02.01

Az érzelmi jelenlét - Emotinal Mindfulness - egy olyan általam kidolgozott coaching szemléletű módszer, amely fúziója két már létező és jól működő eszköztárnak (Emotional Intelligence coaching modell; mindfulness - tudatos jelenlét), annyi különbséggel, hogy a megfigyelés tárgya a gondolatainkon túl kiterjed, és elsődlegesen a bennünk zajló érzelmekre fókuszál. Tapasztalataim szerint ezért eredményesebben képes kimozdítani bennünket egy-egy megoldhatatlannak tűnő holtpontról.

Az érzelmi jelenlét módszerének elsajátítása lehetőséget ad számodra a saját és mások érzelmeinek tudatos megfigyelésére, hozzáállásod, berögzült szokásaid megváltoztatására. Ennek fontossága a helyzetekre adott reakcióidban fog megmutatkozni. 

Ahhoz, hogy megértsd hogyan is működik ez a jelenlét, először is megismertetlek az agyunk és a testünk működésével. Ezt követően bepillantást nyerhetsz a mindfulness csodálatos világába. Továbbá olyan gyakorlati technikákat sajátíthatsz el, amellyel megtapasztalhatod a módszer áldásos hatásait.

Amennyiben úgy érzed, hogy sokszor az érzelmeid irányítanak és képtelen vagy uralkodni magadon, vagy éppen már annyira megtanultad elfojtani őket, hogy gyakran érzéketlenséggel vádolnak, akkor a legjobb helyen jársz.

Érzelmeinkkel való megbarátkozásunk nélkülözhetetlen a minőségi élet megteremtésével kapcsolatos fáradozásaink során. Elidegenedésünk saját érzelmeinktől biztosítéka annak, hogy kapcsolatainkban is magányosnak, kívülállónak érezzük magunkat. Ha időt szánsz arra, hogy ránézz milyen érzelmi folyamatok zajlanak le benned nap mint nap, már egy hatalmas lépéssel közelebb kerültél a boldogulás kulcsához.

Tarts velem kurzusaimon, amelyek e rejtélyes belső világodat segítenek jobban megismerni.

Vágjunk is bele!