Hagyd már végre békén magad!

2021.02.11

"Ezt megint jól elszúrtam, ott volt a lehetőség és puff, semmi, csak álltam ott némán. Hogy én mekkora béna vagyok..."

"Hagyd békén magad..." - szólt halkan a belső hangom. És tényleg, akkor csak erre vágytam, hogy végre valahára kicsit békén hagyjam saját magamat. Ne agyaljak azon, hogy éppen megint mit nem csináltam jól, vagy hogyan kellett volna másképp csinálnom a dolgokat. Pörgött az agyam, akár egy megvadult ringlispíl, és egyre élesebben szólt rám a belső hangom: "Hagyd már végre békén magad!" - felkiáltójel, aztán csend.

"Milyen igaz..." - vettem észre az érkező gondolatot.

"- Mit is csinálok jelenleg?

- Kínzom magam.

- De miért is?

- Fogalmam sincs!

- De most komolyan miért is?

- A múltkor is ez volt, hirtelen akartam volna valami frappánsat mondani, de lefagytam. Hogy én mekkora béna vagyok..."

És hopp beindult az ördögi kör, felkerült ismét ugyanaz a lejárt lemez, a mélybe húzó belső monológ. Eközben pedig egyáltalán nem meglepő módon a szomorúság, csalódottság érzése kerített hatalmába.

Ismerős számodra a fenti helyzet? Valószínűleg. Ugye, hogy még olvasni is rossz volt? De sajnos melyikünk ne csinálná, akár napjában többször is, hogy kritizálja, minősíti önmagát. Pedig mennyivel célravezetőbb lenne, ha megerősítenénk, bátorítanánk inkább magunkat.

Kurzusomon megtudhatod, mi állhat a folyamatos önostorozás hátterében, és olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyek segítenek megismerni és átformálni a gondolataidat, érzéseidet, és barátságosabbá, szeretetteljesebbé teszik belső monológodat. 

"Mert az önismeret önszeretet nélkül elég megterhelő tud lenni." /Buda László/

Arra törekszem, hogy az általam összegyűjtött és megtapasztalt ismereteket olyan formában adjam át neked, amit könnyen el tudsz sajátítani, és olyan gyakorlati tudást adjak a kezedbe, amit bármikor elő tudsz venni, ha szükséges.

Szeretnéd Te is egy kicsit végre békén hagyni magad, akkor a kurzusomat szívből ajánlom Neked.