Hogyan működik a coaching?

2021.03.18

A coaching hatékonysága abban rejlik, hogy nagymértékben növeli az ügyfelek tudatosságát, rálátásukat saját magukra. Amint valamely gondolati szokás tudatossá válik, el tudjuk kezdeni annak megváltoztatását, innentől tudunk érte felelősséget vállalni. Robotpilóta üzemmódból tudatos jelenlétre váltunk, ami elősegíti az életünkben, mint rendszerben történő boldogulást, hozzásegít működésünk megismeréséhez.  

A coaching ülés során körvonalazódni tud, hogy valójában mik a vágyaink, mik a céljaink, és hogy mi állja utunkat a megvalósításukban. Fókuszt kapunk és a káoszból hirtelen rend lesz, amely alapvető megkönnyebbülés érzettel jár.

Hogyan is tudja támogatni a coach - a coaching tevékenység végzője, az ügyfelek támogatója -, hogy a fent említett változások bekövetkezzenek (tudatosság, fókuszáltság)?

Elsősorban saját tudatos jelenlétével. Az ügyfél által elmondottakra történő tudatos reagálásával. Példamutatással, hogy hogyan érdemes a körülöttünk zajló eseményeket, személyeket megfigyelni, és reagálni azokra.