Látomás - legyen víziónk önmagunkról

2021.02.10

Amennyiben sikerült megtalálnod a legfontosabb célodat, akkor jó eséllyel jutsz el a coaching módszerem harmadik lépcsőfokához, a vízióhoz. A vízió, vagy látomás engedi meg számodra, hogy bepillantást nyerj abba a jövőbe, amin épp dolgozol.

Nem biztos, hogy tudod rólam, de imádom a magyar nyelv szépségét. Engedd, hogy bepillantást nyerj ezen a csodálatos példán keresztül, hogy mennyire kifejező és bölcs is a mi nyelvünk.

Gondolkoztál már azon, hogy mire is vagy képes? KÉPes... Arra, amiről van egy KÉPed. Emlékezz csak vissza azokra a dolgokra, amiket valaha megvalósítottál. Feltételezem, hogy mindről volt egy elKÉPzelésed, így lehettél KÉPes azok elérésére.

Tehát a LÁTOMÁS - mint KÉPzelet - az egyik legfontosabb része az életünknek. Hiszem, hogy mindannyian teremtők vagyunk, folyamatosan megalkotjuk a saját világunkat.

De mi van akkor, ha valahogy ez a megálmodott jövő sehogy sem akar összejönni. Pontosan tudjuk mit is szeretnénk, de valamiért elakadunk, és nem tudunk egyről a kettőre jutni.

Véleményem szerint ilyenkor félünk a változástól. Akármennyire is kecsegtető a vágyott cél elérése, megijedünk, hogy milyen következményekkel is jár majd mindez. Mi lesz, ha akkor már nem fognak úgy szeretni minket, mi lesz, ha minden egyik pillanatról a másikra teljesen megváltozik körülöttünk. Ez a bizonytalanság pedig igenis rémisztő.

Ezért a sok noszogatás, hogy gyerünk, "merj kilépni a komfortzónádból!"

Hiszen igaz, hogy a jelenlegi helyzeted lehet nem éppen a legideálisabb, de ezt legalább ismered. És mivel ismered, úgy gondolod, kevésbé érhetnek váratlan meglepetések, amiket ne tudnál kontrollálni.

Csakhogy ez korántsem így van. Az életed bármikor megváltozhat, ezért felesleges ápolgatni azt az illúziót, hogy minden marad a régiben.

Szóval vizsgáld meg, hogy milyen félelmek, kétségek merülnek fel benned, amikor a vágyott állapotodra gondolsz, és kérdezd meg magadtól, mi segítene ezek enyhítésében.

Nekem két módszer vált be, amivel semlegesíteni tudtam a változástól való félelmeimet.

Az egyik módszerem a MEGÉRTÉS. Ekkor kognitív módon - ésszel - mérjük fel a "ránk leselkedő veszélyeket" és megértjük, hogy miért is gondoljuk félelmetesnek az adott változást. Ehhez szívből ajánlom Byron Katie: Négy kérdés című művét.

A másik módja pedig a SZERETET. Ez utóbbi számomra mindig hatásosabb. Ilyenkor beleszeretünk az álmainkba. Kiszínezzük, feldíszítjük, ápoljuk és hálásak vagyunk, hogy egyáltalán el tudtuk képzelni a célt. Mivel már tudjuk, hogyha van KÉPünk, akkor KÉPesek is vagyunk annak megvalósítására.

Alig várom, hogy támogatásommal Te is megvalósítsd az elképzelt jövődet!

Nyiss a lehetőségeidre!