Te kivel beszélgetsz a legtöbbet?

2021.03.17

Biztos sokszor hallottad már, hogy mekkora jelentősége van annak, kikkel veszed körül magad nap mint nap, és ezer százalék, hogy kaptál már ehhez egy jó tanácsot is: "kerüld a mérgező embereket!"

Ezért most kérlek, gondold át Te kivel is beszélgetsz a legtöbbet?!

Megvan a válasz? Szuper! Csakhogy direkt húztalak csőbe (elnézést), mert bárkire is gondoltál biztos, hogy van egy valaki az életedben, akivel még ennél is többet diskurálsz. Ez pedig Te saját magad vagy!!!

Igen... A fejünkben élünk, és a saját gondolatainkkal vagyunk egésznap.

De mikor jutott eszedbe, hogy magaddal is úgy társalogj, mint azokkal, akiket szívből szeretsz? ...

Így a fenti jó tanácsot a következőképp pontosítanám:

KERÜLD A MÉRGEZŐ GONDOLATOKAT!

Mégis hogyan csináld?

Először is válaszolj a következő kérdésekre:

mikor szidtad meg magad,

mikor bénáztad, vagy butáztad le magad

utoljára?

Az előbbi egy órában?

És

mikor dicsérted meg magad,

mikor bátorítottad magad,

mikor voltál magaddal elnéző

utoljára?

Nem is emlékszel?

Akkor bizony ideje változtatnod!

A változást pedig szerencsére azzal, hogy ezt felismerted, már el is indítottad!

Coach-ként az a tapasztalatom, hogy ügyfeleimnek hatalmas segítséget nyújt, amikor kimondhatják a fejükben zúgó gondolat-cunamikat. Legtöbbször semmilyen jelentőséget nem tulajdonítanak annak, hogy miket is gondolnak magukról, a világról, a barátaikról, a családjukról, a munkájukról. És azt hangsúlyozzák, hogy "én ilyen vagyok, nem tehetek róla". Később a közös munka során viszont mindig kiderül, hogy azzal az "ilyennel" valahogy nem férnek össze, nem elégedettek és nem is nagyon ismerik. Változtatni szeretnének az alakjukon, a munkájukon, az életmódjukon, de valahogy nem jutnak egyről a kettőre. Nem is csodálkozom soha ezen, hiszen nagyon nehéz úgy változtatni valamin, hogy alapvetően nem tudjuk milyen is az "ilyen". Mit is gondolunk magunkról, mit másokról.

Ügyfeleim konkrét problémával szoktak érkezni az első coaching ülésre, sokan az ülést megelőzően már előre elküldik, mi is a gondjuk, hol van elakadásuk. És miben kérik a segítségemet.

Ilyenkor szükséges nagyon ébernek lennünk nekünk coachoknak, mivel a folyamat során rendre kiderül, hogy az elsődleges probléma "csak a látszat". A kialakult helyzet mindig már egy okozat és nem maga a gyökérok. Ezért érdemes "benéznünk a függöny mögé". Volt tanáraim is mindig erre hívták fel a figyelmemet, hogy legyek nagyon éber, lássak a dolgok mélyére és láttassam meg ügyfeleimmel is az ott megbújó okokat.

Kívánom, hogy mihamarabb indulj el azon az úton, ami támogat téged egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet megtapasztalásában. Légy éber, figyeld meg a gondolataidat, és a saját érdekedben kérlek, cseréld le a mérgezőket támogatókra!

Hiszen önmagunk szeretete a legnagyobb ajándék, amit valaha adhatunk magunknak és a világnak.